Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rozmarin ilə kartof dilimləri

Image of Potato slices with rosemary
Image of Potato slices with rosemary

8 porsiya

30 dəgigə

asan

İnqrediyentlər:

  • 4 böyük və ya 8 kiçik kartof
  • bitki yağı
  • təzə rozmarin yarpaqları 
  • çox incə doğranmış 2 diş sarımsaq (zövqə görə)
  • duz

İnqrediyentlər:

  1. Qabığı təmizlənməmiş kartofları 1 sm qalınlığında dilim-dilim doğrayın. 
  2. Kartof dilimlərini içərisində duzlu soyuq su olan qazana qoyun və qaynadın. Kiçik atəşdə 3 dəqiqə qaynadın, sonra suyunu boşaldın. Soyumağa buraxın.
  3. Hər bir dilimi bitki yağı ilə yağlayın, qızılı rəng alana və bir qədər kömürləşənə qədər hər iki tərəfini qızardın. Dilimləri boşqaba qoyun və incə doğranmış rozmarin yarpaqlarını və çox incə dilimlənmiş sarımsağı (zövqə görə) əlavə edin. Üzərinə bir qədər yağ çiləyin, duz əlavə edin və ət yeməyinin yanında qarnir kimi, yaxud salatla birlikdə əsas yemək kimi süfrəyə verin.