Hind quşu ətindən yüngül burgerlər
4 porsiya
35 dəqiqə
asan

İnqrediyentlər:
- 500 q doğranmış hind quşu əti
- 1 diş sarımsaq
- 1 ədəd limonun şirəsi
- 3 xörək qaşığı sürtgəcdən keçirilmiş parmezan pendiri
- 1 kiçik dəstə cəfəri və ya sevdiyiniz hər hansı təzə göyərti
- 3 xörək qaşığı yunan yoğurtu
- 1 baş soğan
- 1 ədəd Roma kahısı
- 4 ədəd kiçik bulka
- 2 ədəd pomidor
- Duz, istiot
Hazırlanma qaydası:
- Yoğurtu sarımsaq (zövqə görə), limon şirəsi, parmezan pendirinin üçdə iki hissəsi və göyərti ilə qarışdırın.
- Hazırladığınız sousun yarısını kiçik bir qaba tökün.
- Sousun qalan yarısını doğranmış hind quşu əti və soğanla qarışdırın, sonra duz və istiot əlavə edin.
- 4 ədəd burger hazırlayın və onları yaxşı hazır olanadək qızardın.
- Burgerlər qrildə olduqları müddətdə kahını yoğurtlu sousla qarışdırın və bulkaları doğrayın.
- Burgerləri bulkalara yerləşdirin, bir qədər kahı və bir neçə dilim pomidor əlavə edin.
- Burgerləri qalan kahı ilə və üzərinə parmezan pendiri səpərək süfrəyə verin.